Populära spel inom E-sport  

När det gäller e-sport så kommer det att finnas massor med olika spel som spelas inom detta område. Här kommer då vissa av dessa att vara mera populära, medan andra blir de som snabbt faller i glömska. Inom denna sport är det dock lätt att se vilka av alla spel som är de mesPixel Art Knightt populära, då detta som i vilken sport som helst kan mätas genom att se vilka prissummor som finns att vinna. Här kommer det att finnas de spel som är så populära och som det tävlas så mycket i att de som vinner kan dra in en vist på flera miljoner dollar.

De absolut mest populära spelen inom e-sport idag är två som är en blandning av RPG och FPS. Dessa två går under namnen League of Legends och Dota 2, vilka tillsammans står för nästan 60 procent av allt det som ses inom e-sport idag. Efter detta kommer andra välkända spel som CounterStrike i dess två former kallade Counter Strike och Counter Strike Global Offensive. Andra spel såsom StarCraft II samt olika populära RPG och strategispel ingår också i den annars ganska lilla klicken av alla de spel inom e-sport som spelas på den absolut mest professionell och högsta nivån. Här finns det naturligtvis en Counter-Strike_Box_1anledning till att dessa spel uppnått denna popularitet.

För att ett spel ska bli populärt inom e-sport så måste detta vara spelat av många. Det måste också vara ett spel som i första hand har skapats med koncentration på just spel i nätverk och online. Detta har alla de spel som nämnts gemensamt och därför kommer de att vara ett perfekt val när det ska skapas en härlig och spännande atmosfär vid de olika tävlingarna. Idag finns det långt över 100 olika spel som spelas inom e-spot, vilket gör att det alltid kommer att finnas ett spel som passar alla som vill ge sig på en karriär inom detta område. Dock är det bara ett fåtal av dessa som når den absoluta toppen inom detta numera gigantiska område som intresserar många och drar massor av publik till varje tävling.