Organisera e-sport med hjälp av ett CRM-system

Med allt fler människor som spelar dataspel världen över har du sannolikt hört talas om e-sport, vilket är det korta namnet för elektronisk sport. E-sport tar spelandet till en ny nivå där spelare tävlar professionellt mot varandra på samma sätt som traditionella sporter. För närvarande har e-sporten enligt beräkningar en publik på omkring 500 miljoner och detta antal växer snabbt.

Om du själv planerar att organisera ett event för e-sport kommer du utan tvekan behöva hantera massor av information. Till din hjälp kan du använda ett kundhanteringsverktyg som CRM för att hjälpa dig att hantera denna information. Vad är egentligen CRM och vilka specifika fördelar har denna teknik? CRM är ett kraftfullt system med många fördelar och om du inte redan känner till det, så är Lime Technologies en av Nordens ledande CRM-leverantörer.

Lime Technologies erbjuder dels Lime Go som är deras enklare CRM-system för mindre företag, och dels Lime CRM som är deras kompletta CRM-system som skräddarsys efter dina behov. Fördelarna med deras CRM-system sträcker sig från att få fler kunder till att minska administrationen och förbättra samarbetet mellan kollegor.

3 anledningar till varför du behöver ett CRM-system

Förberedelserna inför ett e-sportevent består av många uppgifter och detaljer som är lätta att missa. I själva verket kan det vara en nästintill omöjlig uppgift att hålla koll på allting. Det är här CRM kommer in i bilden och hjälper dig att få kontroll på alla viktiga saker som måste ordnas.

Tre av de främsta anledningarna till att använda ett CRM-system är:

1. Bättre kundservice – Moderna CRM-system som Lime CRM och Lime Go har många användbara funktioner för att optimera kundrelationer.

2. Högre produktivitet – CRM-system frigör mycket tid genom att automatisera kampanjer och marknadsföring. Det här låter dig och dina kollegor fokusera på uppgifter som bara människor kan göra, som till exempel att svara på viktig e-post eller designa innehåll på webbplatsen.

3. Minskade kostnader – Automatiserade processer gör att du minskar dina kostnader eftersom du behöver göra mindre uppgifter manuellt, något som också sparar mycket tid och energi.