E-sport kan mycket väl vara framtiden

Dagens samhälle är väldigt digitalt och har förändrats otroligt mycket sedan millennieskiftet. De unga som är insatta i den moderna tekniken har på många sätt revolutionerat världen med innovativa företag som går i bräschen för respektive bransch. Det var trots allt inte många år sedan man endast kunde skicka snigelpost eller betalade räkningar manuellt med ett checkhäfte. Men tiderna förändras.

Många föräldrar gnäller på att barnen spenderar alltför mycket tid framför mobiltelefonen eller datorn. Det kan givetvis vara både positivt och negativt. Dock ska det sägas att många föräldrar arbetar åtta timmar om dagen på ett kontor framför datorn. Ibland är man dock inte nöjd och vill hyra ett fräscht Kontor i Stockholm för att få en nystart och ny miljö.

E-sport

Något som även slagit enormt stort på senare tid är e-sport. Det innebär att till och med sporten har tagit sig in i den digitala världen, och den engagerar mängder med både barn, unga och vuxna runt om i världen. Det har till och med föreslagits att e-sport ska bli en idrott i OS, men det ligger på is tills vidare. Det finns många olika spel som kan spelas online, men exempelvis spelas det allsvenskan i FIFA, SHL med NHL-spelen och även CS (Counter-Strike) är otroligt stort som e-sport. Det som kanske inte många vet, med undantag för de som är insatta, är att man kan vara proffs inom e-sport och tjäna stora pengar. Det är precis som med de vanliga sporterna kraftig konkurrens och svårt att ta sig till den yttersta världstoppen, men möjligheterna finns även där.

Så som förälder kanske man inte ska vara så snabb med att döma och gnälla på sina barn om att det spelas för mycket spel på datorn, i slutändan kanske det blir en försörjning på heltid eller deltid. Dock kan det vara bra att se till att barnen även kommer ut och rör på sig.