Spela på e-sport

I takt med att datorer och spelkonsoller blivit allt mer vanliga i svenska hem har det också blivit allt mer populärt att spela på e-sport och att tävla inom det. Tidigare var sporten vanligast i utlandet men i dag finns det till och med möjlighet att gå på gymnasier som specialiserar sig på just e-sport och Sverige har ett par som ligger relativt bra till i rankingen inom respektive spel.

Spela i mobilen

Att tävla i e-sport via en mobiltelefon är inte så enkelt men däremot kan man spela på e-sport. Då behöver man självklart en mobiltelefon. Hos Gigamex kan man bland annat köpa begagnade mobiltelefoner och det kan vara ett bra alternativ för den som inte kan eller vill köpa en helt ny telefon. En begagnad mobil fungerar ofta precis lika bra som en ny. Det viktigaste är att man har en internetanslutning.

En stor fördel med att kunna lägga sina satsningar i mobilen är att man kan spela var som helst samt när som helst. För den som verkligen gillar att spela på e-sport är det här alltså ett stort plus.

Vad är e-sport?

E-sport är tävlingar eller turneringar som spelas på olika spelkonsoller eller på dator. Det går ut på att spelarna spelar mot varandra antingen individuellt eller i lag. Det går sedan att satsa pengar på den spelare eller på det lag man tror kommer att vinna tävlingen. E-sport spelas i flera olika kategorier och det är flera olika spel som körs inom varje kategori. Några av de populäraste spelen är Starcraft, League of Legends, Word of Warcraft samt Counter Strike.

Vad behöver man för att kunna tävla?

Om man vill kunna spela och tävla i de olika ligorna och spelen krävs det för det första att man har en dator eller en spelkonsoll att spela på. Den måste ha relativt bra specifikationer för att man ska kunna köra de spel som man tävlar i. Om man inte har en dator som klarar av spelen kan det bli svårt att spela och spelet kan hacka. Det krävs också att man har en hyfsat bra internetanslutning för att man ska kunna spela och för att spelet inte ska lagga.

När man spelar i lag kan det också vara bra att kunna kommunicera med sina lagkamrater och då behöver man en mikrofon och ett headset som är kopplat till spelkonsollen eller datorn.

Sätta en spelbudget

Oavsett om man bara spelar pengar på e-sport eller om man själv tävlar är det bra att sätta en budget för hur mycket man får lägga på sitt spel. På så sätt är risken mindre att man lägger mer pengar än man har råd med på den hobby man har.