Betta på e-sport

E-sport är en sport som har blivit mycket populär de senaste åren vilket till stor del beror på att det anordnas turneringar, ligor och matcher över hela världen där alla som gillar dataspel kan delta. Det finns turneringar och ligor för amatörer men även ligor och stora turneringar för professionella spelare där det finns stora prissummor på spel. Att vara proffs inom e-sport och även att kunna försörja sig på e-sporten är en dröm för många. Sporten kommer ursprungligen från Sydkorea men idag så finns det 100-tals miljoner spelare över hela världen som på något sätt utövar e-sport. Bara i Sverige så uppskattas det att det finns cirka 300 000 aktiva spelare inom e-sport som spelar under organiserade former.

Inom kategorin e-sport så kan man hitta ett flertal olika dataspel där det anordnas tävlingar som exempelvis Dota 2, Counter-Strike, Quake, Starcraft II, League of Legends, Call of Duty och FIFA. Tävlingar som genomförs inom e-sport utförs mellan två lag och vanligtvis så är vinnarna i en match det lag som vinner 2 av 3 matcher eller 3 av 5 matcher. I större turneringar så kan prispotten ligga på flera miljoner kronor vilket innebär att spelarna organiserar sig i lag som promotas av olika klubbar, ganska likt en boxare. De som är framstående inom sporter kan tjäna mycket pengar och det finns flera stycken spelare inom e-sport som blivit mångmiljonärer på sin sport.

E-sport kan utföras i stora lokaler men de som tävlar på amatörnivå sitter gärna hemma med allt som behövs för att dämpa och isolera ljus hos SilentSwede för att erhålla en optimal spelmiljö.

E-sport hos bettingbolag

Eftersom e-sport är en mycket populär sport, även att titta på, så har det också blivit populärt att betta på e-sport. Idag så kan de flesta bettingsidor på nätet erbjuda oddsspel på e-sport vilket gör att man också får chansen att kunna vinna en del pengar då man ser sina favoritlag eller spelare spela sina matcher. Hos bettingsidor så kan man betta på vilket lag som vinner matcherna, en liga eller en turnering. Det finns dock flera bettingsidor som kan erbjuda ett stort antal olika spelvarianter på e-sport och även livebetting, vilket innebär att du kan lägga oddsspel på pågående matcher inom e-sport, vilket kan öka dina chanser att vinna då du kan se hur matchen utvecklar sig innan du bettar.

Då e-sport anordnas över hela världen så är det populärt att se matcherna live på Internet. Det finns ett flertal sidor på nätet som erbjuder dig möjligheten att följa en match live i realtid. Även många bettingsidor erbjuder dig möjligheten att kunna se de matcher som du har bettat på. Det ger dig också möjligheten att kunna se hur matcher utvecklar sig så att du kan lägga ett oddsspel på den pågående matchen under livebetting.