Här kan du spela e-sport

E-sport är en verksamhet på snabb frammarsch. Många bedömare hävdar att detta redan är på väg att bli en av de viktigaste idrotterna alla kategorier. Något som skiljer e-sport från all annan idrott är att tävlingarna utspelar sig via elektronisk överföring av information som sedan gestalts på dataskärmar. Det innebär att events inom e-sport kan ha miljontals följare utan att någon behövt producera tävlingen. Man ser helt enkelt samma saker på skärmen som spelarna. I den här texten kommer vi att titta lite mer på var och hur man bäst utövar e-sport.

E-sport under och efter skoltid

När det gäller vissa nya utbildningar kan man få spela E-sport i skolan. Det är egentligen inte konstigare än att det sedan länge finns till exempel speciella gymnasieskolor för skidåkare och fotbollsspelare som vill kunna satsa på sin idrott samtidigt som de pluggar. När det inte är skoltid spelar de flesta från hemmet, kanske tillsammans med kompisar via ett så kallat local area network. Stora LAN-partyn kan förena tusentals e-sportare som i och med det får möjlighet att utöva sin idrott i ett socialt sammanhang. En av de stora fördelarna med e-sport är annars att det är en aktivitet som kan utövas tillsammans med andra, hur utspridda över världen man än är. Tack vare internet!

Spela från en bra stol

En härlig säng rankas av många som huset viktigaste möbel och även om du faktiskt kan spela i sängen bör du nog satsa på ett skrivbord och en ordentlig stol om du tar allvarligt på det här med e-sport. Ändamålsenliga möbler kan faktiskt spela en ganska stor roll för hur bra du presterar inom e-sport. Detta är något som de flesta internetcaféer som inriktar sig på e-sportare lyckligtvis har tänkt på. Många elitspelare är ganska noga med hur de sitter och det är inte så konstigt med tanke på att det kan handla om väldigt långa sessioner där det gäller att hålla koncentrationen på maxnivå.